FS#467 — Nowość: tryb rescue - interfejs www
Przydzielony do projektu— Aktualności
Modernizacja | |
Aktualności | |
ZAMKNIĘTE | |
![]() |
Aktualnie po uruchomieniu serwera w trybie rescue pojawi się interfejs www. Interfejs ten pozwala na:
- sprawdzenie stanu dysków (rodzaj dysku - IDE, SATA2, SCSI, rodzaj konfiguracji dysku - raid soft, raid hard, układ partycji),
- sprawdzenie wszystkich partycji dysków (przy użyciu fsck) i wgląd do logów,
- sprawdzenie wielkości pamięci RAM, sprawdzenie pamięci RAM (przy użyciu memtest86), wgląd do logów,
- sprawdzenie rodzaju procesora i wykonanie testu temperatury procesora.
Testy te pozwalają na sprawdzenie sprzętu bez interwencji Ovh. Jeśli mają Państwo problem z serwerem i nie mogą Państwo znaleźć jego źródła, testy te pozwola na wykluczenie problemu sprzętowego lub, wręcz przeciwnie, na wykluczenie problemu z konfiguracją.
Testy te mogą Państwo wykonać także poprzez SSH. Interfejs WWW pozwoli na wykonanie testów osobom, które nie są ekspertami. Opcja ta jest więc dostępna dla wszystkich.
Hasło otrzymają Państwo w emailu. Serwer WWW jest dostępny na porcie 81.
Data: poniedziałek, 30 lipiec 2007, 17:10- sprawdzenie stanu dysków (rodzaj dysku - IDE, SATA2, SCSI, rodzaj konfiguracji dysku - raid soft, raid hard, układ partycji),
- sprawdzenie wszystkich partycji dysków (przy użyciu fsck) i wgląd do logów,
- sprawdzenie wielkości pamięci RAM, sprawdzenie pamięci RAM (przy użyciu memtest86), wgląd do logów,
- sprawdzenie rodzaju procesora i wykonanie testu temperatury procesora.
Testy te pozwalają na sprawdzenie sprzętu bez interwencji Ovh. Jeśli mają Państwo problem z serwerem i nie mogą Państwo znaleźć jego źródła, testy te pozwola na wykluczenie problemu sprzętowego lub, wręcz przeciwnie, na wykluczenie problemu z konfiguracją.
Testy te mogą Państwo wykonać także poprzez SSH. Interfejs WWW pozwoli na wykonanie testów osobom, które nie są ekspertami. Opcja ta jest więc dostępna dla wszystkich.
Hasło otrzymają Państwo w emailu. Serwer WWW jest dostępny na porcie 81.
Powód zamknięcia: Done